El PSC es planteja el recanvi de Salvador Illa com a secretari d’Organització del partit

Els socialistes catalans són conscients que la crisi del coronavirus pot cremar la imatge del ministre
Miquel Iceta i Salvador Illa
Miquel Iceta i Salvador Illa

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, és alhora el secretari d'Organització del PSC. Quan va assumir el càrrec a l'executiu espanyol com a quota catalana dels socialistes, va voler mantenir la seva responsabilitat orgànica al partit. De fet, tenia sentit, atès que el ministeri que ostenta havia de ser un dels que havia de tenir poca activitat i s'havia de dedicar més a la cosa política de l'engranatge entre els socis de la investidura de Pedro Sánchez.

Però la Covid-19 s'ha creuat pel camí i, per sort o per desgràcia per a ell, a hores d'ara és el ministre amb més paper de la legislatura. Al PSC són conscients que la gestió de la crisi del coronavirus podria acabar cremant públicament la figura d'Illa. Saben, igualment, que Sánchez no el faria plegar ni el deixarà tirat, i que defensarà la seva feina per damunt de tot.

Al PSC també entenen que el número dos del partit no pot ser algú amb dubtes de legitimitat. I per això busquen ja un substitut per a la secretaria d'Organització, per si Salvador Illa hagués de plegar de cop i volta, a causa de l'emergència que provocaria una mala imatge per la gestió de la crisi del coronavirus.

(Visited 141 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari