Els nens sortiran el 27 d’abril, però l’estat d’alarma s’allarga al 9 de maig

Aquestes propostes les traslladarà demà diumenge Sánchez als presidents de les comunitats autònomes
Pedro Sánchez

El president de Govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar aquest dissabte que demanarà al Congrés estendre l'estat d'alarma amb el confinament de la població per la pandèmia de coronavirus fins al pròxim 9 de maig, tot i que amb un alleujament per als nens.

Els més petits podran sortir breument, acompanyats d'un adult i amb mesures de precaució, a partir del 27 d'abril, ha explicat Sánchez en una compareixença televisada.

El líder socialista espanyol també ha lloat la "resposta exemplar" de la població "en aquesta situació extrema", respectant un confinament en marxa des del 14 de març i amb el qual "hem salvat desenes de milers de vides".

"Ha estat un encert a Espanya que la primera resposta de l'estat d'alarma fos homogènia a tot el país. D'aquesta manera, algunes comunitats s'han vist menys colpejades per la Covid-19. Sobre la desescalada, pot ser asimètrica", ha apuntat el president Sánchez.

Això no obstant, el president del govern espanyol ha precisat que "les decisions que prenguem de desescalada no seran definitives. Actuarem sota la pressió dels científics i experts. Si veiem que hi ha retrocessos, reaccionarem".

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari