El carrer dels Salvador és el supermercat de la droga en la crisi del coronavirus a Barcelona

Reprodueix vídeo

Grans pancartes que anuncien l'obertura d'un nou supermercat decoren, des d'avui, el carrer dels Salvador al barri del Raval de Barcelona, però no és un supermercat comú. El carrer dels Salvador s'ha convertit en el punt calent de la venda de droga de la ciutat.

Els narcotraficants venen impunement la seva mercaderia al carrer aprofitant el confinament de la gent als seus pisos, com explica un veí de la zona que demana estar a l'anonimat, ja que els mateixos traficants el tenen amenaçat. Aquest veí assegura que "s'han apropiat del carrer i es posen a cridar i a vendre amb total impunitat. Es ven de tot, marihuana, heroïna, cocaïna, pastilles i fins i tot Shabu, que és la droga dels filipins, però també és un supermercat del menudeig, es venen mòbils robats, carteres… de tot el que vulguis".

Els veïns de carrer dels Salvadors han vist, impotents, com els traficants s'apoderaven no només dels pisos buits per crear narcopisos sinó també del carrer aprofitant el confinament de la majoria de persones i que la Guàrdia Urbana no passa amb la freqüència necessària. El mateix veí afirma que "la sensació de violència i inseguretat ha augmentat moltíssim", afegint que "la Guàrdia Urbana passa molt de tant en tant, i quan la veuen s'amaguen en un portal i llestos. Com que no tenen turistes a qui robar, ara atraquen als que vénen de treballar pels serveis mínims, al de les escombraries i als que sortim a comprar".

Els veïns que denuncien molt activament aquests tripijocs a les xarxes socials es queixen de la manca d'acció de l'Ajuntament, ja que segons ens expliquen, amb només bones paraules no es podrà arreglar res. Aquests veïns afirmen que "és molt frustrant mantenir un diàleg amb el consistori perquè sempre depèn tot d'algú altre que no són ells. Molt suport de boqueta però cap actuació, i el carrer es degrada dia a dia".

Amb la campanya "SuperSalva", que tira d'ironia per posar llum al problema del supermercat de la droga, els veïns reivindiquen un seguit de mesures per fer més habitable el seu propi carrer. Aquestes mesures impliquen instal·lar càmeres de seguretat, augmentar la il·luminació, intervenció immediata i actuacions contundents dels cossos de seguretat per acabar amb els punts de venda i treure els contenidors del carrer per acabar amb la insalubritat de la zona.

(Visited 199 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

Hoy destacamos

Feu un comentari