Catalunya supera el pic de contagis

Segons Salut s'hauria superat el 8 d'abril, però es trigarà quinze dies a destensar el sistema
Alba Vergés

Catalunya ha sobrepassat ja el pic de nous casos i de màxima pressió assistencial, segons ha informat la consellera de Salut, Alba Vergés. El pic de nous contagis va tenir lloc el 8 d'abril i el pic en la pressió sobre les UCI va tenir lloc l'11 d'abril. Vergés ha dit que en data 17 d'abril es pot dir que "s'ha passat el pic de casos positius", però ha advertit que el "risc de rebrot és rellevant" i que la disminució de la pressió sobre les UCI és lenta.

La disminució de la pressió és lenta i ho continuarà sent perquè el nombre de dies que una persona de mitjana està ingressada a la UCI és d'uns 21 dies, ha explicat la consellera.

Vergés ha considerat que les dades de moment són bones, però ha demanat prudència perquè s'ha d'estar atent als possibles rebrots. Precisament, la consellera ha explicat que a finals de la setmana vinent s'haurà d'analitzar si s'està en disposició de deixar sortir els nens, "en funció del comportament de l'evolució de l'epidèmia".

Aquesta mesura, la de deixar sortir els nens al carrer, serà avaluada demà en el comitè tècnic del Procicat, que inclou membres dels departaments de Salut, Afers Socials i Famílies i Interior. Aquest comitè és el que ha d'aprovar una proposta en aquest sentit. Qualsevol decisió, però, ha de tenir l'aval del Ministeri de Sanitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides