Illa recorda a la Generalitat que la sortida dels nens al carrer és una decisió del govern central

El ministre de Sanitat afirma que escoltarà les propostes de les comunitats autònomes de cara a la fase de desescalada
Salvador Illa
Salvador Illa

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha recordat al govern català que la decisió de permetre els infants sortir al carrer és una decisió que correspon a l'executiu central i no a les comunitats autònomes, ja que segueix vigent l’estat d’alarma decretat per la crisi del coronavirus.

Illa ha assenyalat que “en el marc del decret d’alarma, com sap tothom, una decisió com aquesta correspon al govern d’Espanya. I com sap tothom el decret d’alarma està vigent fins el 26 d’abril, a no ser que es prorrogui”.

No obstant això, el titular de Sanitat s’ha mostrat disposat a escoltar les propostes de les diferents comunitats autònomes de cara a la propera fase de preparació de la desescalada de mesures, i ha anunciat que estudien diferents escenaris. A més, ha valorat que les mesures adoptades fins avui han anat funcionant.

D’altra banda, Illa ha informat que han aprovat una ordre que obligarà a les autonomies a facilitar les dades sobre infectats per coronavirus detallant a l'executiu central si els casos positius s’han detectat amb tests PCR o bé ràpids, i indicant si les persones diagnosticades de la malaltia tenien símptomes previs o no.

Illa ha justificat el canvi explicant que una part important de les persones asimptomàtiques que han donat positiu en els tests ràpids són persones que ja han passat la malaltia i que no la pateixen actualment.

El responsable de Sanitat ha assenyalat que des del seu ministeri són molt exigents amb les dades que els proporcionen les comunitats autònomes i ha remarcat la importància de precisar bé la informació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides