Qui és Manuel Mangado a l’embolic del ‘Barçagate’?

Manuel Mangado

El setge es va estrenyent a mesura que avança la investigació de PWC sobre el 'Barçagate' al voltant de les persones responsables de la circulació de les factures girades per I3Ventures per gairebé un milió d'euros. Les acusacions cada vegada menys sòlides i imprecises de l'exvicepresident del FC Barcelona, Emili Rousaud, estan desviant l'atenció sobre els que, realment, van validar les factures.

Emili Rousaud ha insistit que no van passar pel comitè d'assignació on ell estava perquè no superaven els 200.000 euros. No obstant això, el control sobre les factures d'import inferior recau en una sèrie de càrrecs i d'una estructura sota la supervisió de Manuel Mangado, el responsable de l'auditoria interna del FC Barcelona.

Mangado, que es va incorporar al club per reforçar l'àrea de la gestió econòmica, ha anat escalant posicions fins a enfilar-se a la part alta d'organigrama, protegit en el seu moment per alguns dels pesos pesants de l'executiu, especialment per Pancho Schröder, cap de l'àrea de finances i relacions estratègiques. Aquest 'mag dels números' com el qualifiquen els seus admiradors no està tan ben considerat per altres gestors del club que posen en dubte bastants de les seves habilitats per fer encaixar els comptes.

Manuel Mangado, ara al centre de la investigació per les fissures per les quals aparentment s'han colat almenys sis de les factures de l'entramat armat al voltant de les activitats de I3Ventures, és qui ha de saber com i per on han circulat a través dels diferents departaments: Barça Innovation Hub, La Masia, Actius Digitals, Patrocinis i Mitjans de Comunicació. El que està clar és que les factures van ser visades i pagades perquè algú en persona les va autoritzar o bé el sistema de control intern va ser burlat sense detectar la maniobra.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides