Mercabarna i T-Systems creen una app per dur aliments a entitats socials

L'acció compta amb la col·laboració de dues empreses majoristes i un operador logístic
Mercabarna

Mercabarna i T-Systems han creat una app, aplicació informàtica, per dur aliments frescos des de Mercabarna a entitats i col·lectius socials amb necessitats arran de la pandèmia del coronavirus. Aquesta acció compta amb la col·laboració de dues empreses majoristes i un operador logístic de Mercabarna.

Tot va començar quan durant 24 hores es va fer un hackathon (una programació ininterrompuda). Un grup de 20 experts de T-Systems, amb la col·laboració de directius de Mercabarna, han creat un marketplace solidari que connecta l'oferta d'excedents de les empreses majoristes del mercat central de Barcelona amb la demanda de les entitats socials i amb l'empresa encarregada de transportar els aliments al punt de destí.

Així, l'aplicació permet a les organitzacions sense ànim de lucre accedir a un banc de fruites i verdures i sol·licitar un lliurament a partir d'un catàleg establert pels majoristes. L'app també deixa que es creïn perfils per tipus d'empresa i inclou estadístiques de comandes i temps de lliurament, així com un sistema de traçabilitat de les comandes, amb seguiment en temps real per estat i localització.

El projecte compta amb la solidaritat de dos majoristes de fruites i verdures de Mercabarna (Frutas Diego MartínezHermanos Fernández), així com de l'operador logístic amb seu a Mercabarna (TAE Transports).

Creu Roja és la primera entitat que s'està beneficiant d'aquesta nova aplicació. Creu Roja compta amb 90 punts de distribució a Catalunya. Mercabarna ha anunciat que aviat s'incorporaran altres entitats socials.

Aquesta iniciativa s'afegeix a la tasca que desenvolupen de forma habitual els majoristes de Mercabarna. Per exemple, l'aportació de 100.000 quilos mensuals de fruites i verdures a través del Banc d'Aliments, que es distribueixen entre 35.000 persones.

El director general de Mercabarna, Josep Tejedo, ha afirmat que "demostrem, un cop més, la proactivitat i solidaritat de Mercabarna per atendre les necessitats dels més vulnerables durant aquesta crisi".

Per la seva banda, T-Systems ha aportat la seva capacitat tecnològica i d'innovació amb la participació desinteressada dels seus experts. El director general de T-Systems, Osmar Polo, ha declarat que "l'actual crisi de la Covid-19 està deixant clar la importància de la tecnologia per aportar solucions col·laboratives".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides