El govern es defensa d’USPAC culpant Marlaska de la desprotecció dels Mossos

El TSJC ordena al Departament d'Interior que no reincorpori agents fins que donin negatiu per coronavirus
Miquel Buch
Miquel Buch

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat aquest dimarts al Departament d'Interior de la Generalitat que no reincorpori els agents dels Mossos d'Esquadra aïllats preventivament fins que donin negatiu per coronavirus. Així mateix, insta al govern català a adoptar les mesures necessàries per fer les proves als agents confinats.

Es tracta d'una providència dictada pel TSJC arran de la petició de mesures cautelaríssimes del sindicat UPSAC. Precisament davant de la petició d'aquest sindicat a la Generalitat sobre la prevenció de riscos laborals, el departament d'Interior havia justificat la manca de material a disposició dels agents policials assenyalant que l'autoritat sobre els Mossos la té el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, en virtut de l'article 5.1 del decret de l'estat d'alarma, revela Vozpópuli. USPAC troba una "absoluta manca de respecte" aquesta resposta de la Generalitat, segons la mateixa informació.

USPAC havia reclamat el lliurament immediat de mascaretes i guants, que la conselleria d'Interior ha rebutjat adduint que no podrien assignar-se al personal sanitari, considerat personal de risc, i que els policies s'enfronten a una probabilitat d'exposició baixa. A més, Interior rebutjava retirar del servei els agents que no han passat el test, argüint que el cos de Mossos d'Esquadra perdria el nombre d'efectius imprescindible per garantir la seguretat pública.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides