El PSC retreu al govern català manca de coordinació amb les administracions locals

Eva Granados afirma que si haguessin governat a la Generalitat no haurien negat qualsevol oferiment, en referència al rebuig de l’executiu català a l’UME i la Guàrdia Civil
Eva Granados
Eva Granados

El PSC ha retret al govern català manca de coordinació amb les administracions locals en la gestió de la Covid-19. Així han coincidit la portaveu socialista al Parlament de Catalunya, Eva Granados, i l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, en un col·loqui obert pel canal d’Instagram del PSC del Baix Llobregat, on militants i càrrecs orgànics i institucionals socialistes han anat plantejat durant la conversa dubtes i qüestions per escrit a la mateixa aplicació.

Llorca ha assegurat que des del seu consistori van poder intuir que el coronavirus seria un problema important i que per això van reaccionar de forma ràpida demanant ajuda a la Guàrdia Civil – a qui ha volgut agrair la “col·laboració magnífica”- i a Metges Sense Fronteres. Tanmateix, aquest alcalde socialista ha lamentat que el departament de Salut comencés a moure’s ahir per la tarda, 15 dies més tard, en la posada en marxa de l'hotel medicalitzat, després que sortís a la televisió. Llorca ha rebutjat l’actitud de "prepotència" i de "menyspreu" que ha tingut el departament de Salut, ha demanat un diàleg constructiu i la coordinació de tots els mitjans que tenen i ha reivindicat la capacitat que està tenint el món local per reaccionar de forma ràpida i aconseguir coses de forma àgil.

El batlle socialista ha atribuït la tardança en la resposta per part del departament de Salut en el fet que ha estat el consistori del Baix Llobregat qui ha pres la iniciativa i no el govern autonòmic: “Ho hem demanat nosaltres, i això és un pecat original”, ha afirmat irònicament.

Per la seva part, Granados ha assegurat que si els socialistes catalans estiguessin al capdavant de la Generalitat “no hauríem negat qualsevol oferiment”, en referència a l'actitud de rebuig del govern de la Generalitat cap a la UME i la Guàrdia Civil. La també viceprimera secretària del PSC ha reivindicat “l’oposició constructiva” que està exercint la seva força política i ha aprofitat per reivindicar les 46 mesures d’emergència que han presentat els socialistes catalans els darrers dies.

D’altra banda, Granados ha lamentat que Torra no signés la declaració que van firmar la resta de presidents autonòmics després de la primera conferència telemàtica amb Pedro Sánchez i que hagi aprofitat la pandèmia per fer “política partidista”, i ha subratllat que l’actitud d’un govern és la de col·laborar amb les administracions que té per sobre i també per sota.

Granados, com Llorca, ha alabat el paper dels alcaldes i alcaldesses, independentment del “color polític”, i ha assegurat que cal pensar en la reconstrucció. En aquest sentit, ha sol·licitat al govern de la Generalitat que posi en marxa un "fons català per la reconstrucció".

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari