Per què ha esborrat un tuit Oriol Mitjà?

Tuit esborrat per Mitjà
Tuit esborrat per Mitjà

El doctor expert en malalties infeccioses Oriol Mitjà, flamant assessor del president Quim Torra, ha esborrat un tuit en el qual havia argumentat a partir d'una dada equivocada sobre l'ocupació de les unitats de cures intensives (UCI). Aquestes unitats havien estat precisament l'epicentre d'una discrepància la setmana passada sobre si s'havia arribat al col·lapse, com sosté Mitjà.

En aquest cas, l'investigador ha esgrimit una xifra acumulada, que era de 2582 pacients en UCI, i havia afirmat, contra el retorn a la fase de confinament anterior, que Catalunya havia arribat "al seu pic d'ocupació d'UCI fa només dos dies". Havia calculat, de fet, que "tenim una ocupació" del 296% amb relació al nombre "habitual" de llits, que ha xifrat en 652.

La dada correcta per calcular l'increment de pacients en UCI, però, és la dada de prevalença: els que encara hi són. A l'informe diari del Ministeri de Sanitat, algunes Comunitats Autònomes aporten la dada de prevalença -cas de Madrid- i altres l'acumulat -cas de Catalunya-.

El periodista Arturo Puente li ha assenyalat l'errada, que ell mateix ha reconegut quan un usuari de Twitter li ha preguntat perquè havia desaparegut la piulada. "M'han demanat que l'elimini", ha explicat el doctor abans de demanar disculpes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides