La Generalitat s’empipa perquè el govern espanyol envia 1.714.000 mascaretes a Catalunya

Reprodueix vídeo

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha portat a la compareixença del govern català d'aquest dilluns la indignació expressada per alguns independentistes, entre els quals alts càrrecs de la Generalitat, pel fet que el govern espanyol hagi enviat a Catalunya 1.714.000 mascaretes, una xifra que associen amb l'any 1714, quan va finalitzar el setge de Barcelona en el marc de la Guerra de Successió, data clau en les reivindicacions de l'independentisme català.

Buch ha dit que es tracta d'una xifra "simbòlica i nefasta per a Catalunya" i d'una data "devastadora", i ha avançat que si a algú del govern d'Espanya "se li acut" que un futur enviament "tingui a veure" amb l'any 1939 -l'any de la victòria del bàndol franquista a la Guerra Civil espanyola- "no els ho permetrem". "Vull enviar un missatge al gobierno de España: així tampoc", ha manfestat, a més d'indicar que "amb la història dels catalans no s'hi juga. És la nostra història. No hi juguin".

Al titular d'Interior, li ha preguntat un periodista si creu realment que hi ha voluntat política darrere d'aquesta xifra i també què farà per impedir l'arribada d'un enviament de mascaretes la xifra del qual que es pugui associar a l'any 1939, però Buch no ha aclarit la segona qüestió.

En canvi, ha respost que "un en política sap que les casualitats no existeixen", que 1714 és una xifra que té "molt de significat" i que la pandèmia del coronavirus ha afectat a moltes persones a Catalunya, "persones deles quals no ens hem pogut acomiadar", per la qual cosa ha indicat que la citada xifra "és una dada que ens afecta molt".

Així mateix, ha indicat que si la següent xifra és 1939, "entendrem que ja es busca alguna cosa més" i que "no ho podem admetre com a país", a més d'interpel·lar el periodista -el director d'E-Notícies, Xavier Rius-, dient-li que "vostè hauria de ser el primer com a català de no admetre que se'n riguessin a la seva cara de la nostra història".

Aquest diumenge ja havien expressat el seu malestar amb la xifra el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i el director de comunicació del govern, Jaume Clotet, el qual havia rebutjat, com Buch, que la xifra d'1.714.000 fos una casualitat.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides