Francesc de Dalmases fa canviar una notícia sobre l’aniversari del Parlament a TV3

El diputat de JxCat es va queixar que no es digués al TN migdia que Carme Forcadell és a la presó i al TN vespre Toni Cruanyes ho va introduir
El president de la Generalitat Josep Tarradellas inaugura el Parlament ara fa 40 anys

El diputat de JxCat Francesc de Dalmases va fer canviar la introducció a una notícia sobre el quarantè aniversari del Parlament de Catalunya que no li va agradar tal i com s’havia presentat al TN migdia. A la notícia, d’un parell de minuts de durada, es recordava la reapertura del Parlament després de la dictadura franquista, amb imatges de la primera intervenció que hi va fer l’aleshores president de la Generalitat, Josep Tarradellas. També hi van aparèixer Concepció Ferrer, primera vicepresidenta del Parlament, el diputat socialista Lluís Armet i la primera dona diputada que hi va intervenir, Dolors Calvet. De Dalmases va escriure un tuit en el que deia: “Em sembla un error inhumà i periodísticament injustificable que al TN de @tv3cat es faci un repor dels 40 anys del Parlament i ni s’esmenti que la presidenta Forcadell és a la presó”.

Aquell TN migdia el va presentar, com és habitual, Ariadna Oltra, que, efectivament, no va fer cap al·lusió a Carme Forcadell en la introducció a la notícia. Al TN vespre, però, Toni Cruanyes va anunciar el reportatge dient “A l’excepcionalitat de tenir la seva anterior presidenta, Carme Forcadell, tancada a la presó s’hi afegeix que el coronavirus n’ha tancat l’activitat”. Cruanyes ha escrit recentment un llibre titulat ‘Un dels nostres’ i en les entrevistes de promoció ha insistit en la neutralitat i en que les acusacions de que TV3 és un aparell de propaganda del govern de la Generalitat i de l’independentisme són falses i interessades.

Després de l’emissió de la notícia al TN vespre, De Dalmases va penjar un altre tuit: "Això va passar al TN migdia. Al TN vespre van rectificar i van fer esment de la situació d’empresonament de la presidenta Forcadell a l’entrada del repor. Bona feina, @tv3cat".

(Visited 142 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari