La Generalitat rectifica i posposa fins al 20 d’abril l’entrega de mascaretes

El primer repartiment estava programat per dimarts però davant les queixes dels farmacèutics l'ha ajornat
El Govern repartir mascaretes a les farmàcies

El Govern retarda el repartiment de mascaretes que havia anunciat. El president Quim Torra havia anunciat que el 14 d'abril estaria disponible una partida de 100.000 mascaretes per als ciutadans catalans. Avui, la portaveu Meritxell Budó ha anunciat l'ajornament de la data al dia 20 d'abril. Ampliant-ne, això sí, la partida inicial a 1,5 milions d'unitats. "Volem garantir que tenim una quantitat de mascaretes suficient", ha justificat Budó.

L'argument és que, d'aquesta manera, tothom en pugui tenir des del primer moment que arribin a les farmàcies. El cost total de la mesura s'acosta als 8,5 milions d'euros, a 60 cèntims per mascareta. La veritat és que els farmacèutics s'havien queixat, entenent que el dimarts hi hauria una allau de demandes que no podrien ser ateses.

Pel que fa al mètode de repartiment, la portaveu ha explicat que es distribuiran en aquests establiments amb la targeta sanitària. Cada català en podrà tenir una de forma gratuïta, sempre que presenti el document.

Respecte a l'anunci que ha fet minuts abans el govern espanyol segons el qual repartirà mascaretes al transport públic, Budó ha matisat que aquest repartiment serà exclusivament "per a aquelles persones que treballen en l'àmbit del transport públic". "No és una mesura universal", ha recalcat.

Budó ha anunciat que les mascaretes de la Generalitat serien de tipus FFP2, reutilitzables. Posteriorment, la titular de Salut, Alba Vergés, ha rectificat i ha precisat que es tracta de mascaretes d'ús quirúrgic.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari