Les residències d’avis catalanes sumen 1.123 morts per Covid-19

1.906 residents d'un total de 64.093 estan contagiats i hi ha 448 hospitalitzats, segons la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies
Residència de gent gran
Residència de gent gran

1.123 persones que viuen en residències de gent gran han mort a Catalunya des del 15 de març per Covid-19, ha difós el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat citant les dades que reben d'aquests centres. Inicialment, havia informat d'un total de 1.047 morts, però posteriorment ha publicat una rectificació. L'increment de morts amb coronavirus, finalment, ha estat de 214 durant les darreres 24 hores.

La darrera actualització de la conselleria que encapçala Chakir El Homrani, a més, informa que 1.906 de les 64.093 persones que viuen en aquestes residències, públiques o privades, són casos positius de coronavirus, i que es troben aïllades i estan sent tractades segons les instruccions del Departament de Salut. 448 residents es troben hospitalitzats.

De les 1.073 residències de gent gran, 239 acullen persones diagnosticades amb coronavirus i en 335 centres hi ha persones que presenten simptomatologia, afegeix el mateix informe oficial.

El conseller El Homrani ha reconegut aquest dimarts que les dades facilitades per la Generalitat tenen "marge d'error" perquè els proveïdors de les xifres són les mateixes residències. En declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, aquest dimecres, ha explicat que han adquirit material específicament per a aquestes residències, que ha xifrat en "més de 4,3 milions d'elements de protecció", i que els han repartit, però ha afegit que les necessitats de més material són contínues.

Per la seva part, el sindicat UGT ha acusat la Generalitat d'abandonament de les 16 residències públiques i de dedicar-se a "minimitzar públicament la tragèdia". Fent-se ressò de queixes del personal que hi treballa, aquest sindicat alerta del fet que "ningú fa res" per aturar l'expansió del coronavirus en aquests centres, que la càrrega de feina és "aclaparadora" i que 70 residents en centres de gent gran gestionats per la Generalitat afectats per la pandèmia han mort.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.