Qui retreu a Torra que no gestiona les competències pròpies de la Generalitat?

Quim Torra
Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, no para de queixar-se del Govern espanyol, en una clara batalla per l'hegemonia dins del món independentista, on ERC sembla que és més procliu a arribar a acords.

Per la seva part, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, li ha recordat a Torra que la Generalitat té tota la responsabilitat en sanitat pública i privada, així com en les residències d'avis.

Malgrat el decret que declara l'estat d'alarma, els governs autonòmics, com la Generalitat, tenen totes les competències en l'àmbit sanitari, tant de la xarxa pública com de la privada. Però el Govern de Quim Torra ha posat el focus en la sanitat pública, deixant que la privada, en general, segueixi el seu propi camí. La Generalitat hauria pogut expropiar la gestió dels centres privats i posar-los a les ordre del Departament de Salut.

A més, la Generalitat també té plenes competències sobre les residències d'avis, on en moltes d'elles han estat un focus d'infecció. Iceta reclama a Torra que aquests centres deixin de dependre del Departament de Treball i passin, provisionalment, al de Salut. En aquest cas es tracta de dos consellers d'ERC, Alba Vergès i Chakir El Homrani.

Finalment, Iceta, en una entrevista a RNE, ha considerat que "és molt difícil" arribar a uns pactes de la Moncloa-2. El líder dels socialistes catalanes considera que els principals dirigents dels partits de l'oposició (PP, Vox i Cs) estan fent declaracions públiques que posen en dubte aquesta possibilitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides