Buch ordena més pressió policial contra els viatges a la segona residència

"Qui decideixi trencar el confinament, qui posi en risc altres persones, seran degudament sancionats", anuncia el conseller
Controls policials

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha anunciat aquest dimarts un increment de la pressió policial per impedir que els ciutadans catalans viatgin a les seves segones residències per passar-hi el cap de setmana. La mesures s'ha presentat aquest dimarts en una roda de premsa després que l'Hospital de la Cerdanya, ubicat a Puigcerdà, denunciés que un 20% dels pacients que ha atès per coronavirus són de fora d'aquesta comarca.

Buch, que s'ha mostrat indignat pel que ha descrit com "un acte d'insolidaritat absoluta, més que reprovable, perquè posa en risc aquest bé tan preuat com és la salut de cadascú de nosaltres", ha anunciat que ha demanat als Mossos d'Esquadra que intensifiquin els controls i la pressió sobre les persones que trenquen el confinament perquè puguin ser sancionats. Així mateix, ha explicat que ha instat als municipis catalans a treballar amb la Generalitat per denunciar aquestes actituds.

El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, va explicar aleshores el 20 de març que els infractors podrien arribar a rebre sancions de fins a 30.000 euros. El president de la Generalitat, Quim Torra, va demanar aleshores la imposició de les multes "més altes" contra les persones que eludeixen les instruccions de confinament i marxen a la segona residència mentre es lluita contra l'expansió del coronavirus.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides