Mercabarna dona 59.000 quilos de productes frescos al Banc d’Aliments

S'han beneficiat unes 35.000 persones de 62 entitats socials de Barcelona
Banc d'Aliments

Mercabarna ha distribuït 59.000 quilos de productes frescos, fruites i hortalisses al Banc d'Aliments que té el seu magatzem a les mateixes instal·lacions del mercat central de Barcelona. Els beneficiaris d'aquests aliments han estat unes 35.000 persones vulnerables de 62 entitats socials de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Aquesta distribució s'ha fet entre el 16 de març, data d'inici del confinament a causa de la Covid-19, i el 3 d'abril passat.

La coordinació entre Mercabarna i el Banc d'Aliments, sumades a les aportacions d'aliments de prop de 50 empreses majoristes, i la feina de voluntaris del Banc d'Aliments, està fent possible mantenir aquest servei de donació d'aliments a persones vulnerables des del primer dia de la crisi sanitària a causa de la Covid-19. Des de Mercabarna, a més, volen reconèixer la tasca de les 62 entitats socials que s'apropen cada setmana a Mercabarna per recollir els aliments que després ells mateixos reparteixen entre els més desfavorits.

Com que els voluntaris han de fer la feina de forma presencial, per mantenir la seguretat sanitària i seguir garantint el servei, l'equip s'ha dividit en dos grups que s'alternen periòdicament. Per això, el magatzem del Banc d'Aliments a Mercabarna ha reduït els dies i hores d'obertura per minimitzar riscos i, alhora, mantenir el servei.

Per altra banda, Mercabarna s'està coordinant, també, amb diferents entitats com Creu Roja, Càritas, Nutrició sense fronteres, Hospital Sant Joan de Déu i la Fundació Arrels per canalitzar les seves necessitats de carn i peix. Mercabarna, amb 700 empreses i uns 7.000 treballadors, segueix en funcionament per garantir el proveïment d'aliments als ciutadans. Aquest recinte és on es proveeixen els mercats municipals, les botigues d'alimentació i els petits i mitjans supermercats.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides