La Generalitat fitxa Oriol Mitjà com assessor de Torra pel desconfinament

El fitxatge hauria provocat recels dins del Govern
Oriol Mitjà

El govern de la Generalitat ha encarregat a l'investigador Oriol Mitjà que elabori un informe sobre l'estratègia de desconfinament. Aquest estudi ha de servir de base per decidir les mesures de salut pública necessàries per controlar la infecció del coronavirus i recuperar l'activitat social i econòmica quan acabi el confinament.

Ho ha explicat la portaveu del govern, Meritxell Budó, que ha afegit que el Departament de Presidència coordinarà aquest informe, que està previst que es lliuri al president de la Generalitat, Quim Torra, d'aquí a quinze dies. Immediatament després, s'informarà del seu contingut el govern espanyol.

Es tractaria d'una aposta personal del president, que hauria generat recels entre el Govern. L'entorn del president va comunicar dilluns al vespre a Salut que encarregava a l'epidemiòleg un informe de l'estratègia de desconfinament tot i que la conselleria té un grup d'experts que hi treballa. Budó ha especificat que l'epidemiòleg exercirà com assessor del president.

La previsió de diversos experts que el coronavirus no desapareixerà "a curt termini" és la raó per la qual s'ha encarregat l'informe a Mitjà, investigador de malalties infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol. Segons Budó, caldrà "coordinar i establir les diferents fases de recuperació" de l'activitat social i econòmica per minimitzar possibles rebrots del virus els propers mesos.

Després d'unes setmanes centrades en l'atenció als malalts, lluitar per evitar la saturació del sistema de salut, atendre els col·lectius més vulnerables i dotar-se de materials i equipaments necessaris, el govern creu que és hora de començar "la preparació per a les fases posteriors".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides