El govern central no obligarà als contagiats lleus a aïllar-se en hotels i albergs

La mesura del Ministeri de Sanitat serà consensuada amb les comunitats autònomes
Coronavirus

Les diferents administracions públiques ja treballen amb la vista posada en la fase de transició al retorn a la normalitat. Es tracta d’una etapa que es preveu que s’allargui cert temps, fet que permet explicar perquè el Ministeri de Sanitat busca aïllar, en aquesta nova fase, als ciutadans que hagin donat positiu en la prova del coronavirus, i que presentin símptomes lleus, en recintes com hotels, albergs o residències d’estudiants.

Aquesta possible mesura, que ha generat força controvèrsia, no serà de caràcter obligatori i serà consensuada amb les comunitats autònomes. A més, s’oferirà als ciutadans que entenguin que no és possible assegurar-los un bon aïllament a la seva llar, però també hi tindrà accés qui així ho sol·liciti.

D’altra banda, també es preveu que la ciutadania hagi de sortir amb mascareta pel carrer, sempre i quan l'executiu garanteixi que tothom en pugui disposar. En aquest sentit, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha informat avui en roda de premsa que el govern ja ha adquirit 550 milions de mascaretes que arribaran al llarg d’aquest mes així com un contracte amb una empresa espanyola per fabricar 60 milions d’aquest producte sanitari.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides