Denuncien el tancament dels CAP d’Osona

Metges de Centelles, contra el seu trasllat a un hospital de campanya a Gurb: “Estem deixant la població desatesa”
Campanya de Marea Blanca de Catalunya contra el tancament dels CAPs
Campanya de Marea Blanca de Catalunya contra el tancament dels CAPs

La delegació territorial de la Catalunya Central de l’Institut Català de la Salut (ICS) ha ordenat el tancament de tots els centres d’atenció primària (CAP) de la comarca d’Osona per concentrar els seus serveis en un hospital de campanya que s’instal·larà a Gurb. Els professionals sanitaris han estat convocats a aquest recinte el proper dimecres i membres d’aquest col·lectiu han llençat una crida a través de les xarxes socials per denunciar una decisió que consideren absurda i contraproduent. “Estem deixant la població desatesa”, afirma una metgessa de família del CAP de Centelles en un àudio que ha enregistrat.

No podem fer atenció als pacients de la comunitat, no podem ajudar en les residències on estàvem anant, haurem de deixar-ho tot i anar a atendre els pacients que surtin d’alta de l’hospital. Ens han militaritzat”, denuncia aquesta metgessa que lamenta que “no estarem donant cobertura a la població, no ajudarem la gent que està a casa amb cronicitat o al final de vida, les residències es quedaran soles, si estan malament encara estaran pitjor”. Al seu entendre, l’hospital de campanya de Gurb és innecessari perquè s’estan recuperant sanitaris que estaven en quarentena i perquè hi ha llits lliures a centres sociosanitaris

Col·lectius com la Marea Blanca de Catalunya o Rebel·lió Atenció Primària porten dies denunciant la voluntat del departament de Salut de tancar els CAP. Marea Blanca de Ponent i Pirineus, davant les informacions sobre el possible tancament dels CAP de la ciutat de Lleida ha difós un comunicat en el qual considera que els centres d’atenció primària són imprescindibles i que tancar-los perjudicaria els sectors socials més vulnerables i els usuaris més desafavorits.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides