Les xifres de nous casos i morts del coronavirus segueixen baixant

Menys de 5.000 positius i 637 defuncions des de l'anterior informe de Sanitat
María José Sierra, cap d'àrea del CCAES
María José Sierra, cap d'àrea del CCAES

L'expansió del coronavirus segueix frenant-se a Espanya, segons les dades del Ministeri de Sanitat conegudes aquest dilluns. L'informe que suma els números comunicats per les Comunitats Autònomes les darreres 24 hores xifra en 135.012 els casos acumulats -inclosos els ja inactius-, després d'un increment de 4.273. Aquest diumenge els casos eren 130.759 després d'un increment de 6.023. Sanitat, això sí, va assenyalar en setmanes anteriors que la notificació d'alguns nous casos del cap de setmana els arriba amb retard

Les morts associades a la Covid-19, 12.418 segons les dades oficials de fa 24 hores, són ja 13.055. L'increment dels decessos, de 674 aquest diumenge, ha estat de 637, el menor des del 24 de març. Les persones curades, 38.080 en l'anterior informe, pugen fins a les 40.437.

Pel que fa als pacients en unitats de cures intensives (UCI), la xifra de l'informe s'incrementa de 6.861 a 6.931 ingressats. En el cas d'aquesta dada, això sí, algunes CCAA comuniquen a Sanitat el total d'ingressos des de l'inici de la pandèmia i unes altres, només els pacients actualment atesos en UCI.

Catalunya puja de 26.032 a 26.824 casos, de 2.637 a 2.760 morts, de 2.249 a 2.276 pacients en UCI i de 9.528 a 10.083 curats.

La cap d'àrea del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), María José Sierra, ha explicat que fins ara, condicionats per la capacitat de diagnòstic, han destinats els tests als casos greus i al personal sanitari, i ha avançat que en la pròxima etapa de la lluita contra l'expansió del coronavirus, que preveu que serà llarga i durant la qual s'espera la desescalada de les mesures com el confinament, es basarà en dues línies estratègiques.

D'una banda, ha assenyalat que usaran els tests ràpids i les proves PCR per la "detecció precoç" de nous casos i, d'una altra, que dissenyaran estudis i aplicaran també els tests ràpids per determinar com està circulant el coronavirus. Sierra ha aclarit que actuaran en coordinació amb les CCAA en l'elaboració dels protocols.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides