Esteu bé?

És evident que aquesta crisi ens ha canviat a totes i a tots. Jo no aplaudia mai encara que m’agradés una actuació teatral o musical o un míting polític. Trobo molt estrany això de mostrar l’aprovació davant un acte d’aquest tipus fent xocar un palmell amb l’altre. ‘Ets l’esperit de la contradirecció’, em deia el meu pare. Ara, però, no em perdo cap dia la sortida al balcó a les vuit del vespre per aplaudir els sanitaris que estan dedicats en cos i ànima a tractar els pacients per la Covid-19.

Una altra novetat en el meu comportament diari és que m’estic fent un fart de contactar amb gent per preguntar-los si estan bé. I acabo els missatges de whatsapp o mail demanant-los que es cuidin. No sóc gens original. És el mateix que em pregunten i em demanen molts dels que em contacten a través de les xarxes socials.

Jo era dels típics pocassoltes que quan es creuaven amb algú que els saludava dient ‘Què tal? Com estàs?’ replicava dient que eren preguntes molt difícils i que no podia respondre-les amb poques paraules. Arran d’aquesta pandèmia canviaré aquesta forma de respondre.

El que voldria saber ara és si aquest canvi d’actitud meva durarà gaire temps quan passi la pandèmia. Aquesta preocupació per la salut dels meus interlocutors serà passatgera o arrelarà en el meu comportament quotidià? I qui diu en mi diu en tota la gent que aquests dies es mostra interessada en la salut de la gent que coneix i que vol fer el que calgui per ajudar les persones que pitjor ho estan passant amb el confinament i la pèrdua d’ingressos i llocs de treball.

Constato que encara hi ha gent que continua instal·lada en l’agressivitat i la insolidaritat. Passejar-se per twitter o pels mitjans de comunicació públics de la Generalitat, determinades ràdios i televisions o portals digitals continua sent desagradable. Però tinc la sensació que ho és menys. Potser m’ho invento o potser és que connecto menys amb segons quins mitjans.

El cas és que llegeixo més missatges preguntant-me ‘Estàs bé?’ i dient-me ‘Cuida’t!’ i menys improperis al meu portal de facebook. Tant de bo no m’equivoqui i la majoria de la societat estigui evolucionant en aquesta direcció.

Esteu bé? Cuideu-vos!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides