Quin periodista exalumne de Joan B.Culla ha distribuït una carta deixant-lo de volta i mitja?

Article de Joan B.Culla a l'ARA
Article de Joan B.Culla a l'ARA

Heriberto Araújo. És un periodista de trajectòria llarga que va ser alumne seu a la Universitat Autònoma de Barcelona. A Araújo el va molestar l’article "Contra el virus, soldats" que Joan B. Culla va publicar al diari Ara el passat 23 de març. En l’article menyspreava la tasca de l’exèrcit en la lluita contra el coronavirus i afirmava que la seva actuació a Catalunya responia a la voluntat d’humiliar el govern de la Generalitat. En la seva carta, el periodista, que ara resideix a Roma on treballa fent reportatges i articles d’opinió per The Atlantic, el Washington Post, El País i la RAI, diu que “el seu article conté errors fàctics que no haurien passat el tall del fact checking més elemental dels diaris més importants del món”. Araújo considera que “els fets –que distingeixen el periodisme de la propaganda- són en el seu article una anècdota”.

L’historiador afirmava a "Contra el virus, soldats" que la primera actuació de l’exèrcit espanyol a Catalunya va ser “una intervenció entre teatral i grotesca de desinfecció d’algunes zones de l’aeroport del Prat, cosa que hauria pogut fer perfectament una empresa civil (n’hi ha desenes a Catalunya capacitades per realitzar aquesta tasca). Però, és clar, l’objectiu no era higiènico-sanitari, sinó propagandístic i polític”. Araújo li replica que no aporta dades per justificar aquest comentari i afegeix que “mai no sobra sostenir amb fets afirmacions contundents per donar-los una mica de veracitat”.

El periodista acaba suggerint Culla que “pensi una mica més abans d’escriure. Practiqui la genuflexió al fanatisme més radical –‘de Madrid al cel’- amb una mica més de hauteur. Ara és d’un gust pèssim”. A la carta, que Araújo ha enviat per correu electrònic a molts exalumnes i professors antics i actuals de la UAB, explica que va suspendre l’assignatura que impartia Joan B.Culla i que la va acabar aprovant amb un altre professor molt conegut: Oriol Junqueras.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides