El SPC de TV3 es pregunta si “Torra vol eliminar els conductors del Telenotícies”

El president de la Generalitat ha obert l’informatiu del Migdia amb una intervenció de més de tretze minuts que Ramon Pellicer ha presentat com una ‘compareixença’
Compareixença de Quim Torra a TV3
Compareixença de Quim Torra a TV3

El Sindicat de Periodistes de Catalunya a TV3 s’ha preguntat si "Torra vol eliminar els conductors del Telenotícies? 15 minuts el directe dins el TN Migdia. Prou mítings polítics del Govern a la televisió pública en temps de pandèmia". Ho ha fet en un missatge que ha penjat a twitter poques hores després que el president de la Generalitat obrís el Telenotícies Migdia amb una intervenció de 13’22” que el presentador, Ramon Pellicer, ha introduït com una "compareixença" de Quim Torra des del Palau de la Generalitat. El tuit del SPC va acompanyat de l’etiqueta @ProuTorraTV3virus

El TN Migdia ha començat amb la lectura dels titulars per part de Pellicer i tot seguit ha donat pas a Quim Torra, que estava esperant que l’avisessin que ja podia començar a parlar. En la seva intervenció ha explicat els arguments que ha utilitzat en la conferència que el president del govern, Pedro Sánchez, ha mantingut moments abans amb els presidents de les diferents comunitats autònomes i ha acabat acomiadant-se dient “Moltes gràcies a tots des de Canonges”. Aleshores, Pellicer ha continuat presentant l’informatiu. Ni ell ni, lògicament, cap altre periodista ha formulat preguntes al president.

El SPC de TV3 ha penjat dos comentaris més sobre aquesta qüestió en el seu perfil de twitter. En un diu: “Molt malament barrejar informació i declaracions institucionals del Govern a l'inici del TN. Si hi ha decles directes del President que les faci a una altra hora, però no dins del TN i utilitzant TV3, i sense el format entrevista que pertoca a un informatiu”. I en l’altre: “Ja es nota prou la influència del Govern en la programació i en certes informacions com perquè no es guardin un mínim les formes professionals”.

Els representants de la secció sindical de CCOO a TV3 van criticar també, aquest dissabte, el control polític que consideren que s’exerceix des del govern de la Generalitat sobre la televisió pública catalana. “És intolerable que la programació de @tv3cat es faci des del @govern. Molts treballadors s'estan jugant la salut com a servei essencial @CCMA_cat”. El Comitè Professional de TV3 no ha emès cap comunicat en relació a la denuncia dels dos sindicats.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides