Els avis de les residències catalanes podran passar el confinament a casa

El Govern permetrà que les famílies s'emportin a casa la gent gran sense símptomes de coronavirus
Una àvia saludant des d'una residència

El Govern permetrà que les famílies que tenen avis i àvies a les residències del país s'emportin els seus familiars a casa mentre duri el confinament. Això després que la xifra de positius per Covid-19 en centres per a la gent gran a Catalunya sigui de gairebé 1.300 i que hi hagin mort almenys 646 persones. Són 75 més en les últimes 24 hores.

Això sí, un cop a casa hauran de fer un confinament obligatori de 14 dies. El trasllat es podrà fer a partir del moment que el Govern publiqui la instrucció, prevista per aquest mateix diumenge. El conseller d'Afers Socials i Famíles, Chakir El Homrani, explica que s'hi podran acollir totes les persones que no tinguin símptomes ni hagin donat positiu.

El conseller va deixar clar que es reservarà la plaça perquè puguin tornar a la residència un cop superat el confinament, i que "no es cobrarà el preu de l'estada".

A Catalunya hi ha 64.000 persones grans que viuen en places residencials públiques i privades, i fins ara s'han confirmat casos de coronavirus a prop de 200 residències d'un total de 1.073. Pel que fa als professionals d'aquests centres, 3.469 estan aïllats o tenen simptomatologia, d'un total de més de 75.000.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides