Qui són els ‘Pimpinela’ de la política igualadina?

Alba Vergés i Marc Castells

A l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, i a la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, els anomenen ja els 'Pimpinela' igualadins. Com els germans argentins, que dirimeixen cantant les seves diferències, Castells i Vergés fan quelcom semblant en les seves respectives rodes de premsa. Fa dies que es barallen pel recompte de morts per coronavirus a la zona confinada de la Conca d'Òdena -Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena-. Divendres, el departament de Salut anunciava que a la zona no s'havia produït cap víctima mortal per coronavirus; l'endemà, els alcaldes de la Conca contradeien les optimistes dades i, amb dades de la funerària, xifraven en 11 els morts del dia.

La història ve de lluny. Fa pocs dies que Castells va comparar les xifres del 2019 amb les del 2020 -47 contra 140-, per concloure que les estadístiques que dona cada dia Salut no s'ajusten a la realitat. Una consideració que Salut acceptava i anunciava que a partir d'ara farien el recompte amb dades de les funeràries. Però la pau ha durat fins al recompte de divendres, altra vegada erroni.

Les diferències entre Castells i Vergés van més enllà. La consellera va trobar "inviable" els 70.000 testos de coronavirus que l'alcalde demana per controlar la població. Després, Salut també va qüestionar l'hospital de campanya que Castells va manar habilitar al poliesportiu de la capital de l'Anoia.

Potser ara que podria alçar-se el confinament perimetral de la zona, Castells i Vergés poden veure's les cares i llimar les seves diferències. Estaria bé, si més no pensant en una zona altament castigada pel maleït coronavirus.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.