Homrani reconeix falta de personal a les residències d’avis de Catalunya

El conseller es mostra dolgut amb el president Torra per criticar els errors en la gestió de les dades
Chakir el Homrani

El conseller de Treball i Afers Socials, Chakir El Homrani, ha reconegut aquest dissabte que falta de personal a les residències de gent gran a Catalunya i ha fet una crida a apuntar-se a les borses de treball per cobrir les places buides. Ha fet la crida en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Sense fer gens d'autocrítica y després de dies de polèmica sobre la seva conselleria per la dramàtica situació que es viu en alguns centres assistencials de gent gran, el conseller ha assegurat que s'han dut a terme "totes les mesures possibles", i ha tirat pilotes fora quan ha lamentat que el govern espanyol prometés "molts tests que després no han estat efectius".

En aquest sentit, ha assegurat que és conscient que el personal i els usuaris de les residències necessiten fer-se les proves del virus, i ha defensat que hi estan treballant. També ha reconegut que el coronavirus "afecta més a les persones que viuen en les residències" i que els centres "estan en una situació de salut molt dura".

Sobre el fet que fins aquest dimecres no es donessin dades dels morts als centres, ha assegurat que no havia estat possible creuar les dades i que s'havia hagut de confiar en les que aportaven els centre. Per això, ha lamentat que el president Quim Torra reconegués dijous en una entrevista errors en la gestió d'aquestes dades.

Finalment, sobre treure els familiars de les residències, també ha assegurat que estan treballant amb la consellera Alba Vergés per fer una "instrucció definitiva perquè sigui possible" i que esperen tenir-la a disposició "dilluns". Vergés va afirmar dijous que les famílies poden treure els seus avis de les residències sense fer tests assegurant que emportar-se'ls a casa "sempre és desitjable".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides