Quin tret per la culata li ha sortit al cap de govern d’Andorra?

Xavier Espot

Andorra és, en relació amb el nombre de la seva població (75.000 habitants), un dels països del planeta més damnificats pel coronavirus. Segons dades oficials d'ahir divendres, els contagis positius sumen 439 i s'han comptabilitzat 16 morts.

Un dels col·lectius més afectats per la pandèmia és dels professionals sanitaris, amb un total de 96 infectats i obligats, per tant, a fer la quarantena al seu domicili. Per això, el govern, presidit per Xavier Espot, va tenir la pensada d'"importar" un equip de 39 metges i infermeres de Cuba.

Aquest contingent de reforç va arribar a Andorra, via Madrid, dilluns passat. Però, abans d'entrar en servei, se'ls hi van fer les preceptives proves per comprovar si estaven nets de la Covid-19… i un dels cubans va donar positiu. Això ha obligat a confinar durant 15 dies tot l'equip de metges i infermeres cubans en un hotel d'Escaldes, per veure si també han estat contagiats i comprovar com evolucionen.

Per tant, el reforç sanitari "comprat" pel govern andorrà a Cuba ha estat un fiasco, precisament en el moment que més es necessitava, ja que la pandèmia s'està estenent com una taca d'oli per les valls de la Valira. Les crítiques al govern de Xavier Espot per aquesta pifiada s'han multiplicat a les xarxes socials. Se li retreu que aquests tests preventius s'haurien d'haver realitzat abans que el contingent de metges i infermeres sortís de L'Havana. A més, no s'ha fet públic l'import econòmic d'aquest acord entre els governs d'Andorra i de Cuba.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides