ATTAC proposa mesures de xoc per afrontar la crisi provocada per la Covid-19

L’entitat, que lluita per una banca pública i contra l’evasió d’impostos, defensa una Renda Bàsica de Quarentena i una moratòria en el pagament de lloguers i hipoteques
Manifestació contra l'evasió fiscal
Manifestació contra l'evasió fiscal

La Mesa de Coordinació d’ATTAC-Espanya ha proposat vuit mesures de xoc per afrontar la crisi social i sanitària provocada per la Covid-19. Aquesta proposta, que es planteja sota el lema ‘Aquest cop, rescatar la gent’, s’ha donat a conèixer coincidint amb la commemoració, el 3 d’abril, del Dia d’Acció Global contra els Paradisos Fiscals. Si no s’hagués produït la pandèmia de la Covid-19 i el consegüent confinament dels ciutadans a les seves llars, ATTAC hauria convocat avui concentracions contra el sistema econòmic capitalista i els mercats financers que el caracteritzen. Sí que ha difós un extens Manifest en el qual denuncia “els refugis fiscals, pilars bàsics del capitalisme financer injust i corrupte”.

Les vuit mesures que proposa ATTAC-Espanya per lluitar contra els perjudicis que la pandèmia causa a la ciutadania són: Garantir un ingrés en condicions dignes a totes les persones. Renda Bàsica de Quarentena, protecció efectiva del dret a la vivenda i moratòria en el pagament de lloguers i hipoteques, transparència i ètica de la gestió pública i estratègia contra la corrupció, justícia redistributiva, banca pública i finances democràtiques, limitació del cost per l’Estat dels ertos, finançament directe als Estats per part del Banc Central Europeu, límits a l’especulació dels mercats financers i reforma urgent del Tractat d’Estabilitat, Coordinació i Governança de la Unió Europea.  

El comunicat d’ATTAC-Espanya considera que aquestes vuit propostes són “completament necessàries davant una situació extraordinària. Fa només un mes, moltes d’aquestes mesures i d’altres adoptades en les últimes setmanes, semblaven utòpiques, irrealitzables. La realitat demostra que no ho són. Al contrari, són imprescindibles”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.