Simón: “A poc a poc, s’està aconseguint l’objectiu”

El director del CCAES apunta que els ciutadans hauran d'aprendre a conviure amb equips de protecció i a adquirir hàbits socials dels japonesos
Fernando Simón
Fernando Simón

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, considera que les darreres dades sobre la pandèmia del coronavirus a Espanya confirmen que l'evolució s'ha estabilitzat i que es favorable. Simón ha afegit que "a poc a poc, s'està assolint l'objectiu" que perseguien adoptant les mesures de confinament i distanciament social, arribar a la setmana vinent sense saturar els hospitals i les unitats de cures intensives (UCI).

El responsable del CCAES ha explicat que la prioritat era reduir la transmissió del coronavirus i que, amb l'adopció de mesures, "havíem de tenir molt clar que ho aconseguíem". Pel que fa a futurs escenaris, ha assenyalat que s'ha de tenir en compte a partir d'ara el risc de fer passes enrere, si no es mantenen mesures que han aconseguit que, segons estima, el número de reproducció de casos per cada infectat sigui d'1, aproximadament.

Simón ha plantejat que poden optar per diverses alternatives: de mantenir la línia actual a, sense reduir tant els contactes, reduir "la forma com contactem" per impedir la transmissió, opció que implicaria, segons ha explicat, adquirir usos socials com els dels japonesos pel que fa a la grip, quant a l'ús d'equips de protecció i el distanciament social, durant algunes setmanes.

La cap d'àrea del CCAES, María José Sierra, també durant la roda de premsa d'aquest divendres, ha exposat que l'increment de nous casos, d'hospitalitzacions i d'ingressos en UCI és cada cop menor, i ha destacat que la mitjana de noves hospitalitzacions de la darrera setmana s'ha situat en el 10%, per sota del ritme del 30% de setmanes anteriors.

Sobre el fet que Espanya concentri el 20% de les morts amb coronavirus, segons la suma de les dades oficials dels diversos països afectats, Sierra ha respost que no té sentit establir comparacions considerant la divergència de criteris en l'obtenció de les xifres a cada país. En la mateixa línia, ha rebutjat "fer exercicis sense base científica" sobre el fet que Espanya tingui més casos que Itàlia tot i haver patit més tard l'auge del coronavirus.

Pel que fa a l'ús dels llits de la sanitat privada, Sierra ha reiterat que la privada i la pública funcionen actualment com "una única xarxa" assistencial, i ha manifestat confiança sobre la gestió de cada Comunitat Autònoma de l'aportació dels centres sanitaris privats en benefici dels ciutadans.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides