Seat rep l’autorització de Sanitat i reprèn la fabricació de respiradors

Reprodueix vídeo

Després d'un matí d'intensos contactes amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, Seat ha obtingut aquest migdia l'autorització per iniciar la fabricació en sèrie de respiradors en les seves instal·lacions de Martorell, amb la qual cosa la línia habilitada es posarà en marxa aquesta mateixa nit.

Queda pendent un tràmit administratiu, el certificat sobre electromagneticitat, però l'Agència Espanyola del Medicament ha donat llum verda a la producció d'un aparell, que amb un volum d'unes 3.000 unitats setmanals, pot solucionar el greu problema amb què es troben avui les UCI.

Malgrat que l'aparell, desenvolupat al costat de la signatura Protofy.XYZ i denominat Oxygen, havia estat ja provat primer en animals i posteriorment en humans, l'homologació va ensopegar en l'últim moment amb traves administratives.

Davant d'això el vicepresident de producció, Christian Vollmer, va decidir suspendre la fabricació i enviar a casa els 150 empleats implicats en el projecte, en la seva major part tècnics i enginyers. Això va desencadenar l'alarma a l'empresa, fins al punt que el comitè d'empresa va criticar "l'excés de burocràcia en uns moments en què l'important és salvar vides".

Seat té previst establir quatre torns per accelerar la fabricació, prevista entre 150 i 300 unitats diàries, hi haurà torns de matí, tarda i nit, i una cambra de reforç per atendre necessitats allà on sigui necessari.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides