Els condemnats pel procés no sortiran dels centres penitenciaris durant el confinament

Ho han decidit així les juntes de tractament de les presons
Dirigents del procés presos
Dirigents del procés presos

Després d’uns dies amb informacions que apuntaven a una possible sortida dels líders independentistes presos perquè poguessin passar el període de confinament pel coronavirus a casa seva, finalment avui les juntes de tractament de les presons catalanes han decidit no acceptar la sol·licitud formulada per la conselleria de Justícia del govern de la Generalitat.

Les juntes només han acceptat que 15 presos comuns classificats en l’article 100.2 (amb permís per sortir a treballar o per tenir cura d’un familiar) puguin romandre a les seves llars durant el temps que duri el confinament. D’altra banda, la reunió d’avui, que tenia un caràcter extraordinari, arribava poc temps més tard que el Tribunal Suprem alertés als funcionaris que podien incórrer en un delicte de prevaricació si permetien la sortida penitenciària dels reclusos independentistes.

A través d’un vídeo a twitter, la consellera de Justícia, Ester Capella, ha afirmat que “els centres penitenciaris catalans han de poder treballar sense amenaces ni coaccions”, i que el Tribunal Suprem ha volgut condicionar la decisió presa pels funcionaris de presons, cosa que és “inaudit, vergonyós i inapropiat d’un Estat de Dret”. Capella ha volgut remarcar que “qui va condemnar a llargues condemnes a les preses i els presos polítics és el Tribunal Suprem, el mateix tribunal que assenyala amb el dit els funcionaris dels centres penitenciaris catalans”. La titular de Justícia ha defensat que el seu departament i el govern català  “han d’estar sempre  al costat dels treballadors públics de la Generalitat de Catalunya”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides