La Generalitat demana metges i infermeres a l’exèrcit

La consellera Vergés diu que "nosaltres necessitem mans"
Alba Vergés

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha afirmat que la Generalitat ha demanat a les Forces Armades (FAS) metges i infermeres per fer front a Catalunya a la crisi del coronavirus. En declaracions a Catalunya Ràdio, Vergés ha afirmat que "tenim capacitat de fer coses, tothom s'hi està posant, els ajuntaments també i això és molt valuós, l'exèrcit també".

En aquest punt, la consellera Vergés ha afirmat que el govern català han fet la petició a l'exèrcit perquè els aportin professionals sanitaris militars, en afirmar que "nosaltres ho vam parlar, nosaltres necessitem mans, i mans també vol dir que si tenen metges i infermeres que ens les posin a disposició, no només persones de muntatge i logística. Les hem demanat. Nosaltres el que necessitem són mans i que puguem tenir a disposició metges i infermeres que n'hi ha també a les unitats d'emergència de l'UME".

D'aquesta manera, la titular de Salut ha respost a les veus que denunciaven que l'executiu de Quim Torra havia aturat la instal·lació d'un hospital de campanya amb ajuda de l'exèrcit a Sabadell. En aquest sentit, Vergés ha afirmat que l'hospital de campanya "no, de cap manera està aturat. L'estem muntant entre tots i també l'exèrcit, i estan treballant-hi també bombers, i l'ajuntament".

Vergés ha puntualitzat que "l'exèrcit va oferir unes tendes per poder muntar dins del pavelló, que en principi van semblar adequades i després es va veure que no. I es muntarà com s'han fet els altres pavellons aquí a Barcelona, com s'estan muntant la Fira que són amb aquests panells més fixes que permeten treballar més bé els professionals i una confortabilitat bona pels pacients".

En aquest context, la consellera ha afegit que "hem d'intentar no muntar hospitals de campanya que la gent tingui la percepció que allà no està ben cuidada. Quan més s'assembli a un hospital tant per als professionals com pels pacients doncs millor. Es pot fer, avui en dia tenim moltes maneres de fer-ho i així s'estan fent als pavellons que jo he pogut veure, fins i tot amb instal·lació d'oxigen feta a marxes forçades i ben feta".

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari