Illa afirma que el coronavirus està entrant en una fase d’estabilització a Espanya

El ministre de Sanitat destaca que la taxa de creixement de contagis i d'UCI ha disminuït
Salvador Illa

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha afirmat que el coronavirus ha entrat en una fase d’estabilització a Espanya i que els pròxims dies poden marcar la confirmació de la tendència a l’alentiment pel que fa a la detecció de nous casos. Illa ha assenyalat que les mesures impulsades per l’executiu central estan funcionant i ho ha volgut constatar amb l’evolució de les dades dels darreres dies: del 15 al 25 de març el creixement de nous casos es va produir amb una taxa del 20%, del 25 al 30 de març l’augment de casos va ser del 12% i, respecte el dia d’ahir, l’increment avui ha estat d’un 8%.

El titular de Sanitat ha volgut remarcar també el descens en els casos que requereixen d’UCI, ja que tal com ha assenyalat ahir es va produir un creixement del 7,2%, mentre que avui ha estat d’un 4%.

Per altra banda, el ministre de Consum, Alberto Garzón, ha explicat les mesures empreses en relació a la seva cartera tot destacant que les decisions adoptades busquen “mitigar els costos que es produeixen a les petites i mitjanes empreses i als consumidors” fruit de la crisi sanitària originada per la Covid-19.

Entre les mesures aprovades, destaca que les persones que van comprar un producte o servei que no s’ha pogut materialitzar han de ser reemborsats per la seva compra o que qui tingui una subscripció de “continuïtat” (gimnàs, acadèmia…) pugui satisfer el seu servei amb posterioritat. En el cas del primer cas, Garzón ha emfatitzat  que donen un marge  de dos mesos perquè l’empresa i el consumidor puguin arribar a un acord.

Una altra de les mesures adoptades és que les persones que hagin adquirit un viatge combinat, és a dir, en el que intervé un operador de viatges, que aquest darrer ofereixi la possibilitat al client de poder efectuar un servei similar a l’adquirit en el temps d'un any. Si transcorregut aquest període, el client no l’ha efectuat, l’empresa està obligada a retornar-li els diners.

El titular de Consum ha declarat també que han ampliat la moratòria als crèdits al consum per les persones en situació de vulnerabilitat per un període de tres mesos. D’altra banda, Garzón ha lamentat que algunes funeràries hagin aprofitat la situació creada pel coronavirus per apujar els preus del seu servei. En aquest sentit, ha destacat que l’executiu ha apostat per mantenir els preus que hi havia fins el 14 de març per evitar “moviments especulatius”.

En matèria de joc, Garzón ha revelat que han detectat un creixement del consum de joc online i que amb l’objectiu de preservar la salut pública han decidit prohibir la publicitat dels jocs d’atzar i d’aposta en qualsevol suport publicitari, amb l’excepció de la televisió en el període de la una a les cinc de la matinada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides