L’Exèrcit es desplega per més de 30 municipis de Catalunya

Ajuntaments de tots els colors polítics estan rebent ajuda contra el coronavirus de les Forces Armades
Militars a Catalunya

Més de trenta ajuntaments de Catalunya ja estan rebent assistència de l'exèrcit per fer front a la crisi sanitària de la Covid-19, segons avança La Vanguardia. Els municipis que han fet peticions d'ajuda a les Forces Armades (FAS), a banda dels primers que van ser els de BarcelonaBadalona i L'Hospitalet de Llobregat, ara s'hi han afegit els de Santa Coloma de Gramenet i Cornellà de Llobregat, governats pel PSC.

També han demanat suport a l'exèrcit l'Ajuntament del Prat de Llobregat i el de Pallejà, governats pels comuns, els de Sant Cugat del Vallès, Lleida i Balaguer, en mans d'ERC, els d'Àger i Torres de Segre, governats per JxCat, o els de Terrassa i Sort, amb alcaldes independents, entre altres municipis.

Aquestes peticions han fet saltar pels aires les reticències que des de l'executiu de Quim Torra havien mostrat per demanar suport a les FAS en la crisi per la Covid-19. Entre la feina que es demana a les FAS, especialment als efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME), hi ha la de la desinfecció d'indrets susceptibles de generar contagi de coronavirus. Però també altres unitats militars han treballat per instal·lar hospital de campanya, com és el cas de la Fira de Barcelona o a Sabadell.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides