Salut reconeix que hi ha més morts per coronavirus que els reconeguts

Abans, l'alcalde d'Igualada havia qüestionat la xifra oficial de víctimes mortals a la Conca d'Òdena
Alba Vergés i Marc Castells

El departament de Salut de la Generalitat ha acceptat aquest dimarts que la seva estadística sobre els morts pel coronavirus no és del tot fidedigna, ja que només inclou els morts en centres hospitalaris i que han estat diagnosticats prèviament.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que es treballa amb les funeràries per canviar la manera comptar i així aconseguir una imatge més precisa de la situació.

L'Executiu català s'obre al canvi després d'una denúncia dels alcaldes de la Conca d'Òdena, que han explicat que les xifres oficials dels quatre municipis no quadren amb les que té Salut.

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha fet la denúncia aquest dimarts, en una roda de premsa conjunta amb els alcaldes dels altres tres municipis confinats per frenar el brot. Segons dades de la funerària comarcal, Castells ha assegurat que el nombre de morts al març mostra un augment de gairebé el 200% en el nombre de morts a la Conca respecte al mateix mes de l'any passat.

"En tot març de l'any passat vam tenir a la Conca 47 defuncions", ha explicat Castells. "Aquest mes aquesta xifra s'ha elevat a 140, i d'aquestes 40 són oficialment per la Covid-19, perquè se'ls ha fet el test", ha denunciat. La mitjana de defuncions dels cinc últims anys, durant el mes de març, és de 46 defuncions.

L'alcalde ha assegurat que les dades provenen de la Funerària Anoia i ha recordat que si bé la potestat oficial per publicar l'estadística és de l'Executiu català, "la gravetat de la situació" obliga a explicar el que passa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides