Infectats de la Conca d’Òdena s’haurien contagiat al míting ‘indepe’ de Perpinyà

El 2% d’autocars que van anar a la localitat del sud de França van sortir de l’Anoia
Puigdemont, a l'aplec de Perpinyà
Puigdemont, a l'aplec de Perpinyà

Milers d'independentistes van assistir el passat 29 de febrer a l’acte de Perpinyà on hi va participar l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. El Confidencial revela que el govern francès va posar en marxa un protocol sanitari especial per evitar la propagació del coronavirus, tot i que aquella setmana encara no s’aconsellaven mesures preventives ni s’havien adoptat mesures extraordinàries com succeeix actualment.  De l’Anoia van sortir un 2% del total de 600 autocars que es van desplaçar a la localitat del sud de França. A més, la meitat d’autocars que van sortir de l’Anoia eren de la Conca d’Òdena, epicentre del brot més gran de coronavirus que hi ha a Catalunya.

Dies posteriors a l’acte, on hi van participar majoritàriament membres de l’entorn de Junts per Catalunya, una part important dels veïns de la Conca d’Òdena, que havien acompanyat a Puigdemont a l’acte, presentaven símptomes de coronavirus. “En cinc autocars, tots els seus passatgers presentaven símptomes. A la resta, només una part”, expressen les fonts a El Confidencial.

Una font pròxima als qui van viatjar afirma que "la mala sort és que si hi havia algú amb el virus en un autocar, el lògic és que acabés contaminat part del passatge. Hi va haver temps de sobres per a això, perquè van estar durant hores tancats dins, de manera que la transmissió de la malaltia és molt fàcil. A més, hi ha hagut autocars que van patir caravanes i retards, el que va allargar el temps d'exposició al virus ".

Alguns missatges entre veïns apunten un cert vincle entre el brot de la Conca d’Òdena i el desplaçament d’aquests veïns al míting independentista: "Què hi va poder haver algú infectat que va anar contagiant als altres en els autocars d'aquesta zona? Pot ser. D'altres zones també van acudir autocars, però no s'han detectat brots concentrats en els seus llocs d'origen ni símptomes massius dels passatgers que van viatjar junts a França ".

D’altra banda, i tal com avançava fa uns dies la premsa francesa, Perpinyà s’havia convertit en “l’epicentre de la malaltia a Occitània”, confinat i amb tres hospitals de campanya.

                                                                                                                                  

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides