El coordinador de Mossos per la República crida a realitzar la secessió després de la pandèmia

Albert Donaire suggereix als independentistes comprar pistoles taser i proposa que els espanyols rebin els respiradors fabricats a Catalunya només si "la resta del món" no els necessita
Albert Donaire
Albert Donaire

Albert Donaire, el coordinador de la sectorial de l'ANC Mossos per la República, ha cridat el darrer cap de setmana a proclamar la república catalana independent quan s'hagi superat la crisi del coronavirus, i ha assegurat que ell participarà en la insurrecció. "El dia que puguem sortir el carrer, els hem de recuperar. Han de bullir. I hem de proclamar la república. El poble ha d'agafar el poder. I us garanteixo que jo seré un dels que sortirà amb tots vosaltres. Acabarem amb un sistema polític, judicial i social corrupte", ha piulat.

"Mentalitzem-nos que quan tot acabi, cauran governs. Tindrem una oportunitat per fer efectiu l'estat català", ha vaticinat Donaire abans d'afirmar que els independentistes tenen "molt per guanyar i res a perdre" perquè, segons preveu, "Espanya serà insolvent i no podrà afrontar el futur amb cap garantia".

Aquest agent dels Mossos també ha piulat aquest dilluns la imatge d'una pistola d'electroxoc, la coneguda pistola taser, per comentar que "al final, els independentistes haurem d'anar a Andorra i comprar-ne una d'aquestes. Com he dit, si ningú ens defensa, ens haurem de protegir a nosaltres mateixos".

"No, no estan regularitzades. Però veient que a Espanya es permeten les intimidacions i amenaces si ets independentista, al final es tracta del dret de legítima defensa. Sigui com sigui. Millor que et portin flors en una presó que en un cementiri. Ho tinc claríssim", ha manifestat. "Per defensar-me? Doncs prefereixo fer contraban d'aquestes «armes prohibides» a que em portin flors al cementiri", ha insistit.

A més, Donaire ha expressat el que ell entén que haurien de ser els destinataris dels respiradors artificials, un producte necessari a les unitats de cures intensives dels hospitals per atendre els pacients més afectats per la Covid-19. Segons el coordinador de Mossos per la República, els respiradors fabricants a Catalunya amb impressores 3D "s'han de quedar a Catalunya. En aquest sentit, s'ha de fer com una coneguda empresa de la Garrotxa: primer ven a Catalunya, després als Països Catalans, després a la resta del món i si queda alguna cosa, a Espanya".

Els mesos posteriors a l'1-O, el coordinador de la sectorial policial de l'ANC va atribuir a l'Estat central els atemptats del 17 d'agost del 2017, comesos a Barcelona i Cambrils, va comparar altres forces de seguretat de l'Estat amb nazis i va denigrar els andalusos i els extremenys, però la justícia va considerar que aquests dos darrers fets no eren constitutius d'un delicte d'odi. Quan va comparèixer al Tribunal Suprem com a testimoni, d'altra banda, va dir que no recordava haver escrit tuits on va manifestar que no pensava retirar cap urna de l'1-O i que ajudaria el govern català a garantir la celebració d'aquell referèndum il·legal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides