Sanitat nega que els rècords de nous casos i de morts trenquin el “canvi de tendència”

Els responsables del ministeri associen les xifres a notificacions endarrerides del cap de setmana i descarten noves mesures mentre esperen el resultat de les actuals
Fernando Simón, responent des de casa
Fernando Simón, responent des de casa

Fernando Simón i María José Sierra, responsables del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), neguen que s'hagi trencat el "canvi de tendència" sobre la crisi del coronavirus assenyalat per la mateixa Sierra aquest dilluns després de la publicació, aquest dimarts, del darrer informe oficial, que reflecteix els increments diaris més grans de casos i de morts.

Simón, que va donar positiu per coronavirus i s'havia absentat de la roda de premsa d'aquest dilluns, ha associat els increments rècord amb retards en les notificacions. En concret, ha indicat que la xifra de notificacions al ministeri durant els caps de setmana acostuma a estar per sota de la real i que descensos "tan acusats" com el que es va reflectir en l'informe d'aquest dilluns "no ho serien tant".

El director del CCAES ha assegurat que "les tendències es mantenen" i que anàlisis estadístiques de la corba els indiquen que el canvi de tendència, en funció del territori, s'estava notant entres els dies 24 i 26 de març.

Pel que fa a l'adopció de noves mesures, ha indicat que "no tindria sentit" el fet d'implementar-ne sense abans examinar els resultats de les que ja s'han aplicat, i ha especificat que l'enduriment del confinament anunciat el darrer cap de setmana té com a objectiu evitar el col·lapse de les unitats de cures intensives (UCI) dels hospitals.

María José Sierra, sobre la possibilitat de traslladar a altres Comunitats Autònomes pacients de Madrid i Catalunya, on la xifra d'ingressos en UCI ha seguit pujant, ha reiterat, en la línia d'aquest dilluns, que avaluen "constantment les necessitats" i que no ho descarten, però que actuaran en aquest sentit quan les CCAA els manifestin aquesta necessitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides