L’ANC culpa als madrilenys de propagar el coronavirus

En una carta als cònsols, la plataforma que lidera Elisenda Paluzie presenta el poble català com la víctima d'un clima d'hostilitat
Elisenda Paluzie
Elisenda Paluzie

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), una de les principals entitats promotores del procés, ha remès el passat divendres per correu electrònic una carta als cònsols estrangers residents a Barcelona amb què acusa els madrilenys d'haver propagat el coronavirus a altres zones d'Espanya i la Guàrdia Civil, de requisar material sanitari, revela Vozpópuli.

"L'estat d'alarma va ser anunciat amb dos dies d'antelació, provocant una fugida massiva de madrilenys cap a les seves residències d'estiu a altres regions, contribuint a la propagació de virus", els assenyala l'ANC, segons el fragment del missatge revelat pel mateix diari digital, per bé que moviments similars van tenir lloc a Catalunya en direcció a segones residències.

L'entitat que presideix Elisenda Paluzie, a més, hi presenta "el poble de Catalunya" com la víctima d'un "clima d'hostilitat", i argumenta que el fet que hi hagi "una minoria nacional" que reivindica "el seu dret a l'autodeterminació", influeix en la negativa espanyola a "negar qualsevol iniciativa que sorgeixi d'aquest territori, encara que siguin propostes de sentit comú", una referència a la discrepància del president de la Generalitat, Quim Torra, sobre les mesures adoptades pel govern espanyol. Pel que fa a aquest rebuig, l'ANC també es queixa que els acusen d'"insolidaritat i racisme", i que això ha estat habitual des de la votació de l'1-O del 2017.

Així mateix, afegeix Vozpópuli, l'ANC comunica als cònsols el seu rebuig a la gestió del govern espanyol esgrimint la "requisa i retenció per part de la Guàrdia Civil de material mèdic necessari" per a l'Hospital d'Igualada, quelcom que el govern espanyol ha negat, així com la negativa de l'executiu que presideix Pedro Sánchez a tancar Madrid i a aplicar el "confinament total" demanat per Torra després d'haver demanat que es tanqués Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides