Els serveis funeraris de Barcelona estan a punt de col·lapsar pel coronavirus

La Generalitat intervé els preus i l'Ajuntament de Barcelona manté les seves tarifes
Tanatori buit per l'estat d'alarma

El Ministeri de Sanitat ha prohibit les vetlles i ha restringit les cerimònies fúnebres per evitar el contagi de la Covid-19. Aquesta norma s'aplicarà a totes les morts, independentment de si són per coronavirus o no. La celebració de cerimònies, civils o religioses, es posposen fins que acabi l'estat d'alarma.

Amb un únic crematori funcionant, sales de vetlla tancades per ordre del Ministeri de Sanitat, comiats de només mitja hora i ni misses, el servei funerari de Barcelona està a punt de col·lapsar i el clau que el remata és el preu per servei que ha fixat la Generalitat, 2.450 euros, una xifra lluny dels pressupostos de 6.000 de mitjana que mouen les funeràries per a cada enterrament.

El Govern català vol posar un fre a l'especulació mortuòria, que en temps de pandèmia podria suposar fer l'agost d'aquestes empreses. L'Ajuntament, que s'ha sumat a la demanda, no ha baixat però les seves tarifes que continuen sent de 550 euros, el que inclou la incineració o la primera quota del nínxol, en concessió a cinc anys, taxes municipals i urna o mà d'obra en cas d'inhumació. Els 1.900 euros restants són per a les funeràries.

La previsió de mort de milers de catalans a causa de la Covid-19 ha posat contra les cordes el sistema funerari català que de moment ha augmentat les seves plantilles entre acusacions de risc de contagi per no disposar dels equips de protecció individual.

El consistori barceloní per evitar el col·lapse ha assignat a una funerària per cada centre hospitalari i serà aquesta empresa la que s'encarregarà de contactar amb la família del difunt i agilitzar les gestions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides