Qui vol aprofitar la crisi del coronavirus per crear una moneda catalana?

Pere Pugès
Pere Pugès

L'empresari Pere Pugès, un dels fundadors de l'ANC, proposa que la Generalitat creï una moneda digital catalana anomenada Kat "per a les transaccions interiors" de "productes bàsics", que "posi el govern de l'Estat davant el mirall de la seva incompetència" a l'hora de cobrir les necessitats de la població.

Ho planteja en un article publicat a El Món partint de l'exemple d'"un paper moneda emès per l'ajuntament del meu poble en temps de la República". Troba la iniciativa viable considerant que la societat catalana "ha demostrat a bastament la capacitat d'autoorganització i un nivell de consciència i solidaritat més que envejables".

Vaticina que "la resposta de la ciutadania i dels autònoms seria formidable i immediata", i que "tot dependrà de la resposta dels productors i dels oferents de serveis", a més de sostenir que "tindrem temps suficient per perfeccionar el sistema i decidir qui té dret a una assignació mensual en Kats".

Per últim, especula que "si som capaços de fer coses com aquesta, sortirem molt reforçats d'aquesta crisi" i "potser sí que tindrem un motiu més per treballar, tots plegats, a favor de la República de la gent".

El passat novembre, en un article publicat a El Nacional, Pugès va proposar una altra solució per a una altra "crisi". Es referia a la crisi de confiança de l'independentisme amb els Mossos d'Esquadra i vaticinava que l'Estat central els acabarà intervenint. Proposava, per preparar aquest escenari, una purga d'agents amb l'objectiu de "suportar la intervenció" i facilitar que els fidels passessin "a l'altre bàndol quan arribi el moment".

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari