Agents dels Mossos denuncien la manca de mitjans amb què treballen

Acusen al departament d’Interior de tenir una actitud passiva envers les seves preocupacions laborals davant el coronavirus
Mossos d'Esquadra

En les darreres hores i els darrers dies, la preocupació per la falta de mitjans amb els què treballen els Mossos d’Esquadra està anant en augment. Agents de la policia catalana denuncien que compleixen les seves tasques laborals per l’emergència sanitària de la Covid-19 en un clima d’ ”irresponsabilitat, negligència i alt risc”, que no es desinfecten  les comissaries i que les mascaretes, el gel de desinfecció, els guants i els tests són insuficients actualment. També critiquen que els equips amb baixes es barregin amb altres equips sense posar-los en quarantena.

En un comunicat emès, el sector de Mossos d’Esquadra de la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de Comissions Obreres denuncia al mateix temps la falta d’informació respecte el nombre d’agents confinats i infectats, i de quines comissaries són. En aquest sentit, consideren que l’actitud del departament d’Interior de la Generalitat està sent de “passivitat”.

El sindicat adverteix que la seguretat pública a Catalunya es pot veure abocada a la insuficiència d’agents dels Mossos en els propers dies i recorda que avui en dia ja hi ha més de 1.300 agents del cos confinats i 68 efectius que han donat positiu en la prova del coronavirus. Tanmateix, creuen que aquesta xifra no respon del tot a la realitat ja que “l’escassetat de tests no permet determinar quants agents hi ha en realitat infectats per la Covid-19, ja que un gran nombre d’agents han treballat sense proteccions durant d’expansió del virus per Catalunya”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides