En quina crítica situació es troba el batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol?

Jean Marc Pujol

La Covid-19 està impactant durament la ciutat de Perpinyà, que s’ha convertit en el principal focus d’aquesta malaltia a la regió d’Occitània, a la qual pertany el departament dels Pirineus Orientals. En aquesta ciutat de 125.000 habitants s’han produït fins ara vuit morts per la infecció i hi ha 110 veïns hospitalitzats, dels quals 34 en reanimació. Per intentar aturar la pandèmia, l’alcalde, Jean-Marc Pujol, ha decretat el toc de queda entre les 8 de la tarda i les 6 del matí.

Un col·lectiu especialment tocat pel contagi de la Covid-19 a Perpinyà és el dels gitanos, que habiten majoritàriament al barri de Saint-Jacques. En aquest assentament gitano, considerat el més antic i més gran de França, hi ha arrelat amb força, en els últims anys, la religió evangelista.

Entre els dies 17 i 21 de febrer passats, l’església evangelista va organitzar una gran assemblea a la ciutat de Mulhouse (Alsàcia) que es considera el punt d’inici de la difusió del contagi de la pandèmia que castiga, amb gran virulència, la zona est de França, la més afectada del país. Els gitanos perpinyanesos que van participar en la reunió de Mulhouse serien l’origen del brot que afecta la capital de la Catalunya Nord.

Però les suspicàcies de la població també s’han focalitzat en el gran míting independentista celebrat al Parc de les Exposicions de Perpinyà el 29 de febrer passat –pocs dies després de l’assemblea evangelista de Mulhouse-, amb la intervenció estel·lar de l’expresident Carles Puigdemont. Les esgarrifoses xifres de mortaldat que està provocant la Covid-19 a Catalunya són molt presents en els mitjans de comunicació de Perpinyà i mantenen commocionada l’opinió pública.

Per això, estan proliferant els comentaris a les xarxes socials que també vinculen l’expansió de la pandèmia a Perpinyà amb la massiva presència de catalans del sud a l’acte independentista del 29 de febrer. En aquest sentit, l’alcalde Jean-Marc Pujol és objecte de dures crítiques pel seu suport entusiasta a la celebració d’aquest míting, malgrat que les alertes per la ràpida expansió del coronavirus ja estaven enceses i, en aquestes condicions, acollir una gran concentració de masses a la ciutat era un perill objectiu. Qui també rep és el prefecte dels Pirineus Orientals, Philippe Chopin, per haver autoritzat la celebració d’aquest acte multitudinari, malgrat les veus que, per prudència sanitària, ho desaconsellaven. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides