Fins on arriba la privacitat d’un malalt de coronavirus al Barça?

Missatge sobre el coronavirus que ha penjat el Barça a Twitter
Missatge sobre el coronavirus que ha penjat el Barça a Twitter

Les informacions sobre el coronavirus poden provocar, com ha passat en el si de l'staff mèdic del FC Barcelona, situacions que plantegen qüestions d'ètica i de deontologia periodística per resoldre. És el cas de la informació apareguda al diari Sport sobre el cap dels serveis mèdics del Barça, el doctor Ramon Canal, que es troba en plena fase de superació del coronavirus en un estat que ha fregat la gravetat. Es tracta d'una informació que diversos mitjans coneixien des de feia uns dies i que havien contrastat amb el club i el mateix afectat.

El cas, però, és que Ramon Canal no havia autoritzat la difusió del seu estat clínic, un dret universal que li assisteix com a pacient i com a persona, siguin quins siguin el seu estat i el context social. Així, mentre la majoria dels mitjans han respectat la voluntat individual de Canal, renunciant a una informació d'interès, el diari referit se l'ha saltat.

El fet que el cap dels serveis mèdics del FC Barcelona hagi estat ingressat afectat pel coronavirus, evidentment, atrau l'interès del món del futbol, especialment de l'univers barcelonista. Canal va ser qui fa dues setmanes es va reunir amb la primera plantilla blaugrana de futbol per comunicar als jugadors el cessament definitiu dels entrenaments i enviar-los a casa. Un contacte que, per sort, no sembla haver produït cap efecte perjudicial en forma de contagi a cap dels futbolistes del primer equip.

Al club ha causat un especial enuig i malestar aquesta informació no autoritzada sobre una persona que, per llei, té dret a la privacitat del seu estat mèdic. És ètic aquest comportament periodístic? En qualsevol cas el fet realça el silenci d'altres mitjans igual que, com a exemple, en el seu moment la premsa de tot l'estat, coneixent la causa de la baixa de Luis Enrique com a seleccionador de futbol, una malaltia irreversible de la seva filla, mai va publicar una sola línia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides