Sanitat torna 9.000 test ràpids que no complien els estàndards de qualitat

El ministeri defensa però que la partida comptava amb l'homologació europea per a la seva compra
Tests ràpids per detectar el coronavirus

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha confirmat avui la devolució d'un lot de 9.000 test ràpids de coronavirus subministrats per una empresa xinesa a Espanya perquè no complien els estàndards de qualitat.

Abans, l'ambaixada de la Xina a Espanya ha afirmat que l'empresa Shenzhen Bioeasy Biotechnology, a la qual el Ministeri de Sanitat hauria comprat els tests ràpids per detectar el coronavirus, "no ha aconseguit encara la llicència oficial de l'Administració Nacional de Productes mèdics de la Xina per vendre els seus productes".

Després que s'hagi anunciat la devolució, el ministeri ha escrit en el seu compte de Twitter que la partida comptava amb l'homologació europea per a la seva compra i comercialització a tot l'espai europeu. També explica que el Govern no va adquirir els test a la Xina, sinó a un proveïdor nacional, i que l'operació es va iniciar abans que les autoritats xineses facilitessin nous llistats dels seus proveïdors al Govern d'Espanya.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.