El govern central ha enviat a Catalunya 887.073 mascaretes els darrers quinze dies

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat la gestió del seu gabinet en la crisi de la Covid-19 a la comissió de Sanitat del Congrés dels Diputats
Salvador Illa

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha informat que el seu executiu ha enviat 887.073 mascaretes a Catalunya entre el 10 i el 25 de març i que la Comunitat de Madrid ha rebut en aquest període gairebé dos milions de mascaretes, sent l’autonomia que més n’ha obtingut degut a l’elevat número d’infectats. En total, el Ministeri de Sanitat n'ha repartit aproximadament set milions entre totes les comunitats autònomes. 

Illa ho anunciat en la compareixença que ha realitzat aquest matí a la comissió de Sanitat del Congrés dels Diputats on també ha expressat que el govern central ha adquirit 585 milions de mascaretes a la Xina per un valor de 509 milions d’euros  i que arribaran a Espanya en les properes vuit setmanes. L’executiu liderat per Pedro Sánchez ha fet també una compra d’11 milions de guants, més de 5,5 milions de test de diagnòstic ràpid i 1.114 equips de respiració.

El titular de Sanitat ha detallat també que han sol·licitat adquirir en els processos de compra conjunta de la Unió Europea 35 milions de mascaretes, 4.000 respiradors i més de mig milió de kits de test de diagnòstic ràpid.D’altra banda, Illa, que ha valorat la gestió del seu gabinet en el que portem de crisi sanitària, ha enaltit el treball cooperatiu amb les comunitats autònomes i ha volgut subratllar la seva voluntat de transparència informativa durant aquestes setmanes.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides