Per què rep crítiques Albert Rivera?

Albert Rivera
Albert Rivera

Retirat de la política després de l'ensulsiada electoral de Ciutadans l'any passat, l'exlíder taronja, Albert Rivera, no ha deixat de dir la seva sobre l'actualitat política a Twitter. En el marc de la crisi del coronavirus, Rivera rep crítiques per haver-se fet ressò d'una notícia de La Razón segons la qual un informe del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) va alertar el gener al govern espanyol de la "letalitat" del coronavirus, i van recomanar-li "des del primer moment" prendre "mesures urgents".

El CSIC, que ha publicat un comunicat per desmentir-ho, ha titllat de "falsa" la informació, a més d'indicar que "no reflecteix el sentit de l'informe a què s'al·ludeix", i que aquesta institució va reportar al govern "la investigació i recursos mobilitzats contra el virus".

"El CSIC no va estudiar llavors l'abast epidemiològic del virus, de manera que l'organisme no va emetre cap informe al respecte", afirma amb relació al mes de gener. Pel que fa a l'informe, el CSIC especifica que "va ser elaborat per la Vicepresidència Científica i Tècnica del CSIC i es va distribuir el passat 22 de març per comunicar als investigadors de l'organisme els estudis i recursos que s'havien posat en marxa al CSIC per combatre el coronavirus, sense que en cap cas s'incloguessin, ja que no era el seu objectiu, recomanacions al Govern o a la població en general".

"És una notícia publicada en un mitjà sobre un organisme científic públic sobre el coronavirus. És legítim que no li interessa conèixer-la. Però també és legítim conèixer-la i llegir-la per a molts ciutadans", s'ha justificat Rivera a Twitter, on l'han acusat de difondre boles. Ni el seu partit ni la nova líder, Inés Arrimadas, s'han fet ressò de la informació de La Razón sobre l'informe desmentida pel CSIC.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.