El confinament no ha funcionat a Igualada i el Govern decideix endurir-lo

Després de comprovar que no s'atura la propagació del coronavirus, ara manen tancar les indústries
Hospital d'Igualada

El confinament que el Govern català va decretar el passat 12 de març a la Conca d'Òdena no ha donat els resultats esperats. El coronavirus segueix escampant-se i les víctimes mortals es multipliquen. Es vulgui o no reconèixer, les xifres canten: la taxa de mortalitat per coronavirus a la Conca d'Òdena és de 63,1 morts per cada 100.000 habitants, molt per sobre de les 6,9 víctimes per cada 100.000 persones que hi ha de mitjana a Catalunya. De fet, la dada és encara més preocupant que a la Llombardia, el focus italià de la pandèmia, on la mitjana és de 41,6 morts per cada 100.000 habitants.

L'enduriment del confinament, que ara haurà d'aprovar el govern espanyol, el van anunciar ahir al vespre la consellera de Salut, Alba Vergés, i el d'Interior, Miquel Buch, i busca a la desesperada revertir unes xifres cada dia més negatives. Així, el confinament s'allarga de moment 15 dies més. 

Això vol dir que la ciutadania ha de continuar confinada a casa, i se suspèn tota l'activitat industrial de la zona de dins el perímetre. Aquesta mesura incrementa, per tant, la restricció del confinament per als quatre municipis de la Conca d'Òdena. Si fins ara es permetia fer desplaçaments per anar fins a lloc de treball i tornar a casa, amb aquesta nova mesura queda restringida la mobilitat i només estarà permesa per anar a comprar aliments, productes de farmàcia o per situacions d'emergència. Sí que es podran desplaçar tots els treballadors que formin part dels serveis bàsics. Aquesta mesura arriba quan es compleixen els 14 dies de confinament de la població de la Conca.

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, acatava ahir amb resignació el nou confinament: "Per responsabilitat, hem d'estar al costat del nostre Govern, l'objectiu és protegir els ciutadans".

L'anunci va espantar els veïns de la zona que, tot i que s'esperaven una pròrroga del confinament -el primer termini acabava avui-, no pensaven que el tancament encara es pogués endurir més, com així serà.

Els empresaris de la zona confinada, que fa poc dies celebraven l'obertura de dos accessos de mercaderies, ara es mostren preocupats pels seus negocis i alguns d'ells ja han anunciat que es veuran obligats a tancar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides