S’allarga i amplia el confinament d’Igualada, amb l’aturada industrial

La zona registra 63,1 morts per cada 100.000 habitants pel coronavirus, molt per sobre de la mitjana catalana
Confinament d'Igualada i la Conca d'Òdena

El confinament d'Igualada i la conca d'Òdena s'allargarà durant quinze dies més i serà més restrictiu. Així ho han anunciat aquest dimecres a la tarda la consellera de Salut, Alba Vergés, i el titular d'Interior, Miquel Buch. El confinament, en l'àmbit tècnic, serà de fase dos: això vol dir que tindrà un component perimetral -com fins ara- però també implica que la ciutadania no podrà sortir de casa si no és per fer activitats "essencials i imprescindible", segons han detallat Vergés i Buch en roda de premsa.

Això vol dir que la ciutadania ha de continuar confinada a casa, i se suspèn tota l'activitat industrial de la zona de dins el perímetre. Aquesta mesura incrementa, per tant, la restricció del confinament per als quatre municipis de la Conca d'Òdena. Si fins ara es permetia fer desplaçaments per anar fins a lloc de treball i tornar a casa, amb aquesta nova mesura queda restringida la mobilitat i només estarà permesa per anar a comprar aliments, productes de farmàcia o per situacions d'emergència. Sí que es podran desplaçar tots els treballadors que formin part dels serveis bàsics. Aquesta mesura arriba quan es compleixen, pràcticament, els 14 dies de confinament de la població de la Conca.

El conseller d'Interior ha apuntat que la taxa de mortalitat per coronavirus a la conca d'Òdena és de 63,1 morts per cada 100.000 habitants, molt per sobre de les 6,9 víctimes per cada 100.000 persones que hi ha de mitjana a Catalunya. De fet, la dada és encara més preocupant que a la Llombardia, el focus italià de la pandèmia, on la mitjana és de 41,6 morts per cada 100.000 habitants.

La resolució per la qual es decideix aquest confinament va dirigida al poder judicial i també cap a l'espanyol, que és l'autoritat competent per decretar-lo en virtut de l'estat d'alarma.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides